Joulun alla meillä on ollut tapana tehdä itse joulukarkkeja, yleensä ainakin suklaata jossain muodossa. Monesti teen niin että sulatan hyvää suklaata ja sekoitan siihen jotain maustetta tms. Hyväksi on havaittu yhdistelmät tumma suklaa - Marianne crush sekä valkoinen suklaa - turkinpippurirouhe. Jälkimmäinen on myös miehen herkkua vaikka hän ei yleensä suklaata syökään. Tänä vuonna kokeilin uutuutena sokerimanteleita joista tulikin yllättävän hyviä - ainakin jos tykkää karamellisoidun sokerin mausta. Eli sokeri vain sulatetaan pannulla, mantelit sekaan ja vähän mausteita joukkoon. Täytyy vain olla tarkkana ettei sokeri pääse tummumaan liikaa. Tämä ohje oli Pirkan mantelipussissa.
tiistai 17. joulukuuta 2013
Joulukalenterin 17. luukku: Joulusuklaat vol.2
Joulun alla meillä on ollut tapana tehdä itse joulukarkkeja, yleensä ainakin suklaata jossain muodossa. Monesti teen niin että sulatan hyvää suklaata ja sekoitan siihen jotain maustetta tms. Hyväksi on havaittu yhdistelmät tumma suklaa - Marianne crush sekä valkoinen suklaa - turkinpippurirouhe. Jälkimmäinen on myös miehen herkkua vaikka hän ei yleensä suklaata syökään. Tänä vuonna kokeilin uutuutena sokerimanteleita joista tulikin yllättävän hyviä - ainakin jos tykkää karamellisoidun sokerin mausta. Eli sokeri vain sulatetaan pannulla, mantelit sekaan ja vähän mausteita joukkoon. Täytyy vain olla tarkkana ettei sokeri pääse tummumaan liikaa. Tämä ohje oli Pirkan mantelipussissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
mmm! tilaan marianne crushia! terveisin Liili
VastaaPoista